Miljö & hälsa

Miljöfrågorna är idag svåra att ta på eftersom de inte alltid syns i form av bolmande skorstenar eller stinkande utsläpp. Istället har vi många diffusa utsläpp och störningar som kan få konsekvenser för människor och miljö.

Din och allas vår delaktighet är grunden för vårt miljöarbete. Vi måste alla hjälpas åt för att skapa och bibehålla en hälsosam och god miljö för oss själva och kommande generationer.

Nyheter inom Miljö & hälsa

 • 7 december 2017

  Tänd brasan i toppen för minskade utsläpp


  Nu börjar eldningssäsongen och vem längtar inte efter att sitta och mysa vid en sprakande brasa. Samtidigt är vedeldning en av de största källorna till hälsofarliga luftföroreningar i Sverige. Ett enkelt sätt att minska utsläppen är att elda på ett sätt som inte ger onödigt höga utsläpp. • 30 juni 2017

  Ann Sofie Persson blir ny miljö- och byggchef  


  Nu är det klart att Ann Sofie Persson tillträder som ny miljö- och byggchef den
  2 oktober 2017.            
 • 16 juni 2017

  Algblomning i sjön Möckeln


  Algblomning har observerats i sjön Möckeln, vid Möckelns och Bökhults badplats. Vår dricksvattentillförsel från Möckeln påverkas inte av detta. Däremot så ber vi er att undvika att bada i vattnet vid algblomning.Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.